Tərkibi:6 ədəd yarpaqları təmizlənmiş ənginar
1,5 stəkan düyü
2 orta soğan
5-6 yaşıl soğan
1 dəstə süyüd
7 ədəd limon
1 stəkan zeytun yağı
1 ədəd qənd
duz, istiot
Hazırlanması:Ənginarları bişirməyə başlamadan əvvəl yaxşıca döyünki həm yumuşalsınar həmdə ortalarını qaşığı köməkliyi ilə çıxarda biləsiz.
Bu zaman ənginnarların parçalanmamasına diqqət edin.
Doyüldükdən sonra ətrafındakı yarpaqları qalsın, ortasını qaşıq köməkliyi ilə çıxarın, ənginarları yuyun və limonlu suya qoyun.
Dərin qazanda soğanları qovurun, düyü, duzu, isti otu və şəkəri əlavə edib 10 dəqiqə qədər qovurun və altını söndürün, içinə göyərtiləri doğrayıb əlavə edib, karışdırın.
Bu qarışımı ortalarını açdığınız ənginarlara paylaşdırın.
Ənginarları qazana dik duracaq şəkildə düzün, hərbir ənginara bir limonun suyunu sıxıb üstdən tökün, qarışım və ənginar butüm suyu çəkəcək.
Qazana zeytun yağını, 1 limonun suyunu və isti su əlavə edib qapağını bağlayın, orta dərəcədə yan yarpaqları yumuşalana qədər bişirin.
Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, yarpaqları, ortalarını, Ənginarları, köməkliyi, qədər, qovurun, zeytun, limonun, suyunu, soğan, ənginar, stəkan, açdığınız, qarışımı, ənginarlara, duracaq, karışdırın, paylaşdırın, qazana