Tərkibi:500 qr çuğundur
1 ç.q üzüm sirkəsi
1 x.q kərə yağı
5-6 ədəd qoz
2-3 diş sarımsaq
1 ədəd yumurta
5-6 x.q suxarı
1 ç.q duz
1 ç.q istiot
3 x.q bitki yağı
Hazırlanması:Bizə lazım olan ərzaqları hazırlayır, çuğunduru üzüm sirkəsinə batırıb, falqa kağızına büküb 160-180 dərəcə temperaturda bişiririk. Daha sonra qabığını soyub, nazik şəkildə doğrayıb, üzərinə kərə yağı əlavə edib 10-15 dəqiqə bişiririk.
Sonra qoz və sarımsağı xırda formada doğrayırıq.
Doğradığımız qoz və sarımsaq qarışımını çuğundurla qarışdırır, yumurta vurur və suxarıya batırırıq.
Kotlet formasında edib, bitki yağında qızardırıq. Beləcə, kotletimiz hazırdır.
Nuş olsun!
Etiketlər: bişiririk, yumurta, bitki, sarımsaq, dəqiqə, Doğradığımız, qarışımını, çuğundurla, doğrayırıq, formada, Sonra, sarımsağı, qarışdırır, xırda, suxarıya, qızardırıq, Beləcə, kotletimiz, hazırdır, yağında