Tərkibi:
1 kq yerkökü
120-150 ml su
1 yumurta
1-2 x.q. mannı yarması və ya un
1 ç.q. şəkər tozu
1 çimdik duz
qızartmaq üçün bitki yağı
Hazırlanması:Yerkökünü təmizləyib sürtgəcin xırda gözündən keçirin.
Yerkökünü tavaya tökün, duz, şəkər tozu və su əlavə edin, arada qarışdıraraq vam odda suyunu çəkənədək bişirin.
Bir ləyənə töküb soyudun.
Yumurta, mannı (və ya un) əlavə edib qarışdırın. Kotletlər tutun.
Qızdırılmış yağda hər üzünü 2-3 dəqiqə qızardın.
Ürəyiniz istəsə, üzərinə şəkər pudrası səpə, bal tökə bilərsiniz.
Nuş olsun!
Etiketlər: şəkər, əlavə, Yerkökünü, mannı, Qızdırılmış, Kotletlər, tutun, qarışdırın, Yumurta, ləyənə, töküb, soyudun, yağda, dəqiqə, pudrası, bilərsiniz, olsun, üzərinə, istəsə, bişirin