Tərkibi:Kök – 2 ədəd
Kabak – 2 ədəd
Badımcan – 2 ədəd
Bibər – 4 ədəd
Kartof – 2 ədəd
Pomidor sousu üçün:
Zeytun yağı – 3-4 x.q.
Pomidor – 3-4 əsəs
Sarımsaq – 2 diş
Şəkər – 1 x.q.
Sirkə - 1 ç.q.
Duz, istiot
Üzəri üçün:
Sarımsaqlı qatıq
Qızartmaq üçün:
Bitki yağı
Hazırlanması:Kök, kartof, kabak və badımcan yumru dilim şəklində doğranılır. Kök, kartof və bibərləri 20 dəqiqə qızardın. Badımcan və kabakları una batırıb qızardın. Bir qaba pomidor, xırda doğranmış sarımsaq, zeytun yağı, şəkər, sirkə, duz və istiotu bir qabda sous şəklinə gələnə qədər bişirin. Bir kasada qatıq və əzilmiş sarımsaqları qarışdırın. Qızardılan tərəvəzləri servis qabına qoyun. Üzərinə əvvəlcə sarımsaqlı qatığı, sonra isə pomidor sousunu əlavə edərək servis edin.
Nuş olsun!
Etiketlər: kartof, qızardın, servis, qatıq, pomidor, Badımcan, Pomidor, bişirin, kasada, əzilmiş, sarımsaqları, qədər, gələnə, sirkə, şəkər, istiotu, qabda, şəklinə, qarışdırın, tərəvəzləri