Tərkibi:1 kq kartof
1 x.q. duz
3-4 x.q. kərə və ya zeytun yağı
Göbələk raqusu:350 q şampinyon
150 q ağ göbələk
2 diş sarımsaq
2 x.q. zeytun yağı
1 x.q. doğranmış cəfəri
150 ml yağlı qaymaq
duz
istiot
Hazırlanması:Kartofu yuyub qabığını soyun, sürtgəcdən keçirin.
Tavada yağı qızdırın. Sürtgəcdən keçirilmiş kartofu içinə qoyub yağla yaxşıca qarışdırın, duz vurun. İki dəqiqə qarışdırın. Sonra isə bundan iri bir blin hazırlayın (qaşıqla hamarlayın).
Tavanın qapağını örtün. Röştini (kartoflu blini) hər üzünü 10 dəqiqə olmaqla vam odda bişirin. Sonra qapağını açın. Ocağı artırın, hər üzünü daha 3 dəqiqə qızardın (xırtıldamalıdır).
Göbələk raqusu: sarımsağı zeytun yağında 1 dəqiqə qovurun. Doğranmış göbələyi, duz, istiot əlavə edib göbələk yumşalanadək bişirin. Qaymağı əlavə edin, 2 dəqiqə sonra ocağı söndürün. Doğranmış cəfərini səpin.
Kartof blininin üstünə qoyub süfrəyə verin.
Nuş olsun!
Etiketlər: dəqiqə, zeytun, göbələk, əlavə, qarışdırın, bişirin, istiot, Doğranmış, Sonra, üzünü, raqusu, qoyub, qapağını, artırın, qızardın, xırtıldamalıdır, olmaqla, Röştini, örtün, kartoflu