• Acı hind şorbası resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 11748

Tarix : 20.12.2014, 21:00

Bölmə : Toyuq yeməkləri, Şorbalar

Mətbəx : Asiya mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 2-4




Tərkibi:
700-800 q toyuq filesi (qaynadıb iri doğramaq)
1,5 l toyuq bulyonu
2 ədəd baş soğan (xırda doğranmış)
400 q gül kələmi
100 ml yağlı qaymaq
1-2 diş sarımsaq
2 x.q. yağ
1-2 x.q. limon şirəsi
1/4 ç.q. üyüdülmüş zəncəfil
2-3 x.q. kokos yonqarı (quru tavada azacıq qızartmaq)
1 ç.q. karri
duz
çili istiotu

Hazırlanması:
Yağı əridin, soğan, sarımsaq əlavə edib 3-4 dəqiqə qızardın. Zəncəfil, karri, un vurub qarışdırın, 2 dəqiqə qovurun. Sonra bulyon və qaymaq tökün. Qaynara düşənəcən gözləyin, 5 dəqiqə qaynadıb gül kələmini əlavə edin. Həddən artıq bişirməyin ki, kələm əzilməsin. Hazır şorbaya toyuq əti, duz, çili istiotu, kokos yonqarı, limon şirəsi əlavə edib qarışdırın.

Nuş olsun!

Etiketlər: əlavə, dəqiqə, toyuq, şirəsi, limon, sarımsaq, kokos, karri, qarışdırın, qaymaq, yonqarı, istiotu, soğan, qaynadıb, Qaynara, düşənəcən, gözləyin, qovurun, tökün, bulyon
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Offline
emis
aci seyleri sevirem
20 dekabr 2014 22:21
1
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN