Tərkibi:3 sümüksüz toyuq döşü
6 yumurta
3 diş sarımsaq
2 yerkökü
1-2 baş soğan
20x20 sm ölçüdə hazır qat-qat xəmir
1 dəstə göyərti
Hazırlanması:Xəmiri soyuducudan çıxarıb üzərində göstərilən qaydada donunu açın.
3 yumurtanı bişirib soyudun, uzununa yarıya bölün.
Yerkökü, soğan və sarımsağı xırdalayıb bitki yağında qovurun, soyudun.
Toyuq ətindən qiymə hazırlayın, duz, istiot vurun, qovurduğunuz tərəvəzləri, 3 çiy yumurta və göyərtini əlavə edin, qarışdırın.
Sinini bitki yağıyla yağlayın, qiyməni halqa formasında düzün. Yumurtaları kəsiyi üzü aşağı olmaqla üstünə düzün (qiyməyə batırmaqla).
Qat-qat xəmiri şəridlərə bölün. Hətta ulduz, yarpaq - fantaziyanız necə buyurursa, - formasında da kəsə bilərsiniz. Qiymənin üzərinə, yumurtalar olmayan yerə döşəyin, qıraqlarını halqanın altına salın.
Halqanın üzərinə yumurta sarısı və süd, yaxud mayonez də çəkə bilərsiniz.
Sobada 30-40 dəqiqə, hazır olanadək bişirin.
Əgər xəmir çox qızarırsa, üzərinə folqa çəkin.
Nuş olsun!
Etiketlər: üzərinə, yumurta, bölün, xəmir, bilərsiniz, bitki, formasında, düzün, hazır, soyudun, soğan, Hətta, şəridlərə, ulduz, xəmiri, yarpaq, buyurursa, fantaziyanız, batırmaqla, qiyməyə