Tərkibi:4 kq xiyar
1 st. bitki yağı (günəbaxan)
3 x.q. duz
1 st. şəkər tozu
1 x.q. quru xardal
1 st. sirkə
3 x.q. xırda doğranmış sarımsaq
2 ç.q. qara üyüdülmüş istiot
Hazırlanması:Xiyarı tərtəmiz yuyun.
Fal-fal doğrayın.
Digər ərzaqları əlavə edin. 3 saat saxlayın.
Bu müddət ərzində aradabir qarışdırın.
Belə hala gələcək.
Xiyarı şirəsi ilə birlikdə sterilizə edilmiş bankalara yığın.
İri qazanın dibinə əski döşəyin. Bankaları düzün. Qapaqlarını ağzına qoyun, amma bağlamayın, sadəcə qoyun. Qazana su tökün və ocağın üstünə qoyun. Su qaynara düşəndən sonra daha 10 dəqiqə qaynadın.
Sonra bankaların qapaqlarını bağlayın.
Bankaları tərs çevirin, üzərinə ədyal örtün və 1 sutka belə saxlayın. Sonra isə soyuq yerə qoyun.
Nuş olsun!
Etiketlər: qoyun, Sonra, Xiyarı, saxlayın, Bankaları, üstünə, ocağın, tökün, Qazana, bağlamayın, döşəyin, dibinə, düzün, Qapaqlarını, qaynara, ağzına, sadəcə, sonra, ədyal, üzərinə