• Çuğundur turşusu resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 23 875

Tarix : 31-05-2014, 19:28

Bölmə : Turşular

Mətbəx : Milli mətbəx

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
2,5 kg kiçik körpə çuğundur
10 diş sarmısak
1 su stəkanı sirkə
1 çay qaşığı toz şəkər
1 çay qaşığı duz

Hazırlanması:
Çuğundurların köklərini yarpaqlarını kəsin. İstəsəniz yarpaqlarını atmayın turşunun içinə qoyulduğunda çox ləzzətli olur. Turşunu saçlayacağınız qabın tutacağı qədər su içində qaynadın. Qaynadılan çuğundurları daha istiykən sudan çıxarıb qabıqlarını çox incə olaraq doğrayın. Çuğundurların böyüklüyünə görə dördə və ya altıya bölün. Təmiz bir qaba yerləşdirin. Qabıqlarını soyduğunuz sarımsaqları duz içində yaxşıca döyün. Çuğundurları qaynatdığınız suyun içinə 1 su stəkanı sirkəylə birlikdə atın və duzun əriməsini gözləyin. Duz əridikdən sonra 1 çay qaşığı toz şəkər əlavə edin və qabın ağızını yaxşıca bağlayın. Otaq istiliyində 2 gün gözlədin. İkinci günün sonunda turşunuz hazırdır.

Nuş olsun!

Etiketlər: qaşığı, yaxşıca, şəkər, qabın, yarpaqlarını, içində, içinə, Çuğundurların, stəkanı, yerləşdirin, sirkəylə, Təmiz, birlikdə, duzun, suyun, qaynatdığınız, soyduğunuz, döyün, Qabıqlarını, Çuğundurları
BİZİ İZLƏYİN