• Çuğundur turşusu resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 15740

Tarix : 31.05.2014, 19:28

Bölmə : Turşular

Mətbəx : Milli mətbəx

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox




Tərkibi:
2,5 kg kiçik körpə çuğundur
10 diş sarmısak
1 su stəkanı sirkə
1 çay qaşığı toz şəkər
1 çay qaşığı duz

Hazırlanması:
Çuğundurların köklərini yarpaqlarını kəsin. İstəsəniz yarpaqlarını atmayın turşunun içinə qoyulduğunda çox ləzzətli olur. Turşunu saçlayacağınız qabın tutacağı qədər su içində qaynadın. Qaynadılan çuğundurları daha istiykən sudan çıxarıb qabıqlarını çox incə olaraq doğrayın. Çuğundurların böyüklüyünə görə dördə və ya altıya bölün. Təmiz bir qaba yerləşdirin. Qabıqlarını soyduğunuz sarımsaqları duz içində yaxşıca döyün. Çuğundurları qaynatdığınız suyun içinə 1 su stəkanı sirkəylə birlikdə atın və duzun əriməsini gözləyin. Duz əridikdən sonra 1 çay qaşığı toz şəkər əlavə edin və qabın ağızını yaxşıca bağlayın. Otaq istiliyində 2 gün gözlədin. İkinci günün sonunda turşunuz hazırdır.

Nuş olsun!

Etiketlər: qaşığı, yaxşıca, şəkər, qabın, yarpaqlarını, içində, içinə, Çuğundurların, stəkanı, yerləşdirin, sirkəylə, Təmiz, birlikdə, duzun, suyun, qaynatdığınız, soyduğunuz, döyün, Qabıqlarını, Çuğundurları
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN