• Albalı turşusu resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 25 329

Tarix : 26-09-2014, 16:00

Bölmə : Turşular

Mətbəx : Milli mətbəx

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
1 kq albalı
2 stəkan şəkər
2 stəkan sirkə
5 q darçın
5 q mixək

Hazırlanması:
Yetişmiş bərk albalılar seçilir, bişirilməsi üçün küpə yığılır, ağzı bağlanır və qaynar sobaya qoyulur. Səhəri gün albalılar ələyə qoyularaq suyu süzülür. Hər stəkan şirə 1 stəkan şəkər, 1 stəkan sirkə, darçın, mixək, sirkə şirəsi qaynadılır, soyudulur, seçilmiş təzə albalılar butulkaya doldurulur, üzərinə sirop tökülür, ağzı kip bağlanır. İçərisi dolu olan butulkalar yanı üstə yeşiklərə yığılır, soyuq, quru yerdə saxlanılır.

Nuş olsun!
Etiketlər: stəkan, albalılar, sirkə, bağlanır, yığılır, şəkər, mixək, darçın, tökülür, sirop, butulkaya, seçilmiş, İçərisi, doldurulur, üzərinə, soyuq, saxlanılır, olsun, yerdə, soyudulur
BİZİ İZLƏYİN