Tərkibi (1 l-lik banka):gülkələmi
4-5 ədəd dənəvər istiot
2-3 mixək
1 balaca darçın budağı
2 x.q. 9%-li sirkə
Marinad üçün:1 l suya - 50 q duz
25 q şəkər tozu
Hazırlanması:Bankaları və qapaqlarını sterilizə edin. Ədviyyatı içinə yığın.
Gülkələminin budaqlarını ayırın, qaynar suda 1 dəqiqə saxlayın. Az saxlasanız, bərk olacaq, çox saxlasanız, əziləcək.
Kəfkirlə çıxarıb, sterilizə edilib içinə ədviyyat yığılmış bankalara yığın.
Marinad üçün: suyu qaynadın, duz və şəkər tozu əlavə edin.
Qaynayan marinadı bankalardakı gülkələminin üstünə tökün. Qapaqlarını ağzına qoyub, 10 dəqiqə sterilizə edin.
Sonra çıxarın. Hər bankaya 2 x.q. sirkə tökün, qapaqları bağlayın.
Nuş olsun!
Etiketlər: sterilizə, şəkər, Marinad, içinə, yığın, tökün, dəqiqə, sirkə, saxlasanız, Qaynayan, marinadı, bankalardakı, gülkələminin, əlavə, qaynadın, ədviyyat, yığılmış, bankalara, üstünə, banka