• Göyəm turşusu resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 2230

Tarix : 9.03.2018, 20:45

Bölmə : Turşular

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox




Tərkibi:
Göyəm – 2 kq.

Marinad üçün:
Duz – 1 x.q.
Şəkər tozu – 3 x.q.
9%-li sirkə – 3 x.q.
Mixək – 5-6 ədəd
Yumru qara istiot – zövqdən asılı olaraq
Dəfnə yarpağı – 3-4 ədəd
Su – 1,5 l

Hazırlanması:
Göyəmlər yuyulur, bəndəmləri çıxarılır. Marinad hazırlanır: bütün ədviyyatlar bir qazana yığılır, su tökülür və qaynadılır. Bu vaxt ərzində göyəmlər steril bankalara səliqə ilə yığılır və qaynar marinad onların üzərinə tökülür. Bankalar çatlamasın deyə, qaynar marinadı ora süzən zaman bankaların altına mütləq metal əşya qoyun, məsələn, bıçaq. Bir neçə dəqiqə sonra marinadı yenidən qazana süzürsüz, qaynadırsız və təkrar olaraq, göyəm bankalarının üzərinə süzürsüz. Qapağını bağlayırsız. 3 gündən sonra göyəmlər hazır.

Nuş olsun!
Etiketlər: göyəmlər, yığılır, sonra, olaraq, tökülür, üzərinə, marinadı, Marinad, süzürsüz, qazana, qaynar, mütləq, bankaların, çatlamasın, Bankalar, süzən, zaman, metal, altına, bıçaq
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN