• Qarğıdalı konservası resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 176

Tarix : 17.02.2019, 12:00

Bölmə : Turşular

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox




Tərkibi:
Qargidali
Duz,
Şəkər,
Qaynar su.

Hazırlanması:
Qarğıdalını yarpaq və saçaqlarından təmizləyin.

Qarğıdalı sütüllərini qazana qoyun.
Üzərinə qarğıdalı yarpaqlarından yerləşdirilib üzərinə qədər su ilə doldurulub ocağa alın.
Qaynara çıxan sütülləri 20-25 dəqiqə qədər bişirib , ocağın altını söndürün.
Qarğıdalı bir az soyuduqdan sonra qapağını açın və tamamilə soyuması üçün gözləyin.
Sütülləri soyuduqdan sonra qazandan çıxardaraq , əl ilə dənə- dənə qoparılaraq ayırırlar.

Dənələrə ayrılan sütülləri bir qazan içərisinə alın.
Üzərinə bişirmə suyundan tökün və duz əlavəsi ilə 4-5 dəqiqə qədər qaynadın..
Bu vaxt bir tərəfdən də ocağa su qoyub qaynadılaraq hazır edin.
Sütülləri ocaqdan alqdan sonra süzərək qablara paylaşdırın.
Üzərilərinə çıxacaq şəkildə qaynar su əlavəsi ilə 1 çay qaşığı toz şəkər (yarım kiloluq qab üçün) əlavə olunaraq qabların qapağı möhkəmcə bağlayın .
Daha sonra qabların qapağı alta düşəcək şəkildə soyumağa qoyun.

Hazırlanan qarğıdalı konservi bir gecə bu şəkildə istirahət etdirilir.
Ardından sərin bir yerə qaldırılıb uzun müddət saxlanıla bilər.

Nuş olsun!
loading...

Etiketlər: sonra, şəkildə, qədər, sütülləri, ocağa, dəqiqə, soyuduqdan, əlavəsi, Sütülləri, qarğıdalı, qabların, qapağı, Qarğıdalı, Üzərinə, qoyun, Üzərilərinə, paylaşdırın, çıxacaq, saxlanıla, qaşığı
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN