• Çuğundur turşusu resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 22

Tarix : 15.05.2019, 12:00

Bölmə : Turşular

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox




Tərkibi:
3 kq çuğundur,
10 diş sarımsaq,
1 su stəkanı sirkə,
1 şirniyyat qaşığı toz şəkər,
1 yemək qaşığı duz,

Hazırlanması:
Çuğundurun yaşıl yarpaqlarını kəsin.
Çuğundur köklərinin torpaqlarını təmizlədikdən sonra bol suyla təmiz-təmiz yuyun.
Turşuyu hazırlayacağınız bankanın alacağı qədər suyun içinde çuğunduru bişirin.
Bişirdiyiniz çuğundurları sudan çıxardaraq isti -isti qabıqlarını soyun.
Çuğundurların böyüklüyünə görə bölün.
Doğradığınız çuğundurları bankalara yığın.
Qabıqlarını soyduğunuz sarımsaqları duz ilə yaxşıca döyün.
Çuğundur bişirdiyiniz suyun içinə 1 su stəkanı sirkəylə birlikdə atın və duzun əriməsini gözləyin.
Duz əridikdən sonra 1 şirniyyat qaşığı şəkər əlavə edib bankanın ağzını möhkəm bağlayın.
Otaq temperaturunda 2 gün saxladıqdan sonra sərin yerə qoymaq lazımdır.

Nuş olsun!
loading...

Etiketlər: sonra, qaşığı, Çuğundur, suyun, təmiz, bankanın, çuğundurları, stəkanı, şirniyyat, şəkər, bankalara, sirkəylə, içinə, Doğradığınız, bişirdiyiniz, yaxşıca, Qabıqlarını, soyduğunuz, sarımsaqları, yığın
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN