• Yağlı qırmızı bibər turşusu resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 4 432

Tarix : 6-11-2019, 12:00

Bölmə : Turşular

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
1 kq qırmızı bibər
1 su stəkanı günəbaxan yağı
1 su stəkanı sirkə
1 su stəkanı su
10-12 diş sarımsaq
5-6 budaq cəfəri
1 yemək qaşığı duzu
1 litrlik şüşə banka və qapağı

Hazırlanması:
Bibər saplarını və toxumlarını kəsin, yuyun. Bir barmaq qalınlığında halqa halqa kəsin. Toxuma yaxın hissələri çox geniş kəsərək iki yarım dairə yaradın. Onları eyni böyüklükdə doğrayın. Sarımsaqların qabıqlarını soyun, halqa halqa dilimləyin. Cəfəriləri yuyun.

Yağ, sirkə, su və duzu geniş, bir qazanda qaynadın. Hər dəfə təxminən bir ovuc ölçüsündə bibər ataraq bişirin. 1, da 1,5 dəqiqə qədər davam etsin. Hər yeni partiyanı qazana atmadan əvvəl yağlı-sirkəli qarışığın yenidən qaynar olduğundan əmin olun. 1 kq biberi 4-5 partiyada bişirmiş olacaqsınız. Qızartma kimi düşünüb kağız dəsmal üstünə alıb gözlətməyin. Çünki hamısı yenə eyni maye içində gözlənəcəklər.

Prosesdən keçən bibərlər gözləyərkən qazandakı suyu izləyin. Suyun 2/3ü azalmış olacaq. Vəziyyət belə deyilsə bir az qaynadıb buxarlanmasını təmin edə bilərsiz. Sarımsaqları içinə alın 3 dəqiqə bişirin.

İstiot bir miqdarını bankaya alın. Araya bir az cəfəri və sarımsaq qoyun. Qalan bibərləri bankaya sıxışdırın, bir az sıxmaq lazımdır. Cəfəri və sarımsaqları təkrar əlavə edin. Üstünə də qalan yağlı-sirkəli suyu tökün.

Turşu soyuyandan sonra da yemək də olar, soyuducuda 2-3 ay gözlədərək da istehlak edə bilərsiniz.

Nuş olsun!
Etiketlər: halqa, stəkanı, yuyun, yağlı, geniş, dəqiqə, bankaya, bişirin, sirkəli, kəsin, bibər, sarımsaq, sirkə, yemək, cəfəri, olacaq, buxarlanmasını, azalmış, təmin, üstünə
BİZİ İZLƏYİN