• Ağ kələm turşusu resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 12000

Tarix : 7.12.2020, 12:00

Bölmə : Turşular

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
2 ədəd kələm
4 ədəd yerkökü
8 ədəd sarımsaq
3 ç/q istiot
3 x/q duz
6 ədəd dəfnə yarpağı
1/2 stəkan su

Hazırlanması:
Yerkökülərini təmiz yuyun və təmizləyin. Daha sonra onlara nazik-nazik uzun formada doğrayın (sürtgəcdən də keçirdə bilərsiniz). Şəkildəki kimi etməyə çalışın.
Hazır olan yerkökünü kənara qoyun. İndi isə kələmi hazır edək. Kələmi 4 hissəyə ayırın və doğrayın. (Şəkildəki kimi)
Kələmi doğradıqdan sonra duz əlavə edin. Kələmi əlinizlə yoğurmağa başlayın. Bununla da kələm öz sokunu buraxacaq və yumşaq olacaq.
İndi isə hazır olmuş ərzaqlarımızı sırayla qazana yığaq. Qeyd edək ki, sizdə 3 hissə alınmalıdır. Birinci kələmlə başlayaq. Hər hissəyə 2-3 ədəd sarımsaq, 2 ədəd dəfnə yarpağı və 1 çay qaşığı qara istiot əlavə edin.
Tez-tez kələmi qazanın dibinə sıxmağı unutmayın. İstəyə uyğun olaraq sonda yarım stəkan su əlavə edə bilərsiniz. Bu vacib deyil. Daha sonra kələmin üstünü bir qabla örtün. Diqqətin edin kələmin üstü tam örtülmüş olsun.
Qabın üzərinə isə hər hansı bir ağır əşya qoyun. Kələmi 3 gün otaq temperaturunda saxlayın. Otağın temperaturuna diqqət edin. Növbəti gün kələmin suyunu və duzunu yoxlayın. O öz şirəsini buraxmalıdır. Əgər duzu az olarsa, yenidən duz əlavə edə bilərsiniz. Hazır olan kələm turşunuzu bankalara yığıb, soyuducuya qoyun.

Nuş olsun!


Etiketlər: əlavə, Kələmi, bilərsiniz, kələmin, sonra, qoyun, kələm, doğrayın, hissəyə, hazır, kələmi, Hazır, Şəkildəki, nazik, dəfnə, istiot, sarımsaq, yarpağı, stəkan, İstəyə
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN