Tərkibi:1 kq təmizlənmiş sarımsaq
duz
su
qarağat, albalı şüyüd yarpaqları, şüyüd, turp yarpağı
Hazırlanması:Sarımsağı dişlərinə ayırıb qabığını soyun. 1 l isti suya 80 q duz hesabı ilə marinad hazırlayın. Üçlitrlik balona bir neçə qara qarağat, albalı yarpağı, şüyüd, turp yarpağı qoyun, 1 kq sarımsağı yığıb üzərinə marinad tökün. Marinad sarımsağı tamamilə örtməlidir. Balonun ağzını ikiqat cuna ilə örtüb kapron iplərlə bağlayın. 15-22 dərəcə temperaturda saxlayın. 4-5 gün sonra yemək olar.
Nuş olsun!
Etiketlər: şüyüd, yarpağı, marinad, albalı, sarımsağı, qarağat, ikiqat, Marinad, ağzını, örtməlidir, örtüb, tamamilə, Balonun, bağlayın, sonra, yemək, olsun, saxlayın, temperaturda, iplərlə