Tərkibi:10-12 litrlik vedrəylə bir sarımsaq (3 3-litrlik balon alınır)
1 şüşə alma sirkəsi
1 ədəd 3-litrlik balon üçün:5 x.q. duz
2,5 x.q. şəkər tozu
20 x.q. alma sirkəsi
Hazırlanması:Sarımsaqları yuyub emallı vedrəyə yığın, üstünə sirkə tökün. Soyuq su da əlavə edib 40 gün saxlayın. Sonra suyunu süzüb axar suyun altında 1 saat yuyun. Sarımsaqları balonlara doldurun. Duz, şəkər tozu və sirkəni (hər balon üçün göstərilən miqdarda) qarışdırıb sarımsaqların üstünə tökün. Balon dolanacan isə su tökün. Ağzını kapron qapaqla bağlayın. 2-3 həftəyə hazır olur.
Nuş olsun!
Etiketlər: tökün, litrlik, balon, Sarımsaqları, üstünə, sirkəsi, şəkər, sarımsaqların, doldurun, balonlara, qarışdırıb, miqdarda, göstərilən, sirkəni, Balon, kapron, həftəyə, hazır, olsun, bağlayın