Tərkibi:
Suyu üçün:0,5 kq çuğundura 250 ml su
Marinad üçün:1 litr suya 100 ml 9%-li sirkə, 50 q duz, 50 q şəkər tozu, 100 ml çuğundurlu su
Hazırlanması:Çuğunduru sürtgəcin xırda gözündən keçirin. Üstünə göstərilən miqdarda su töküb qarışdırın, cunadan sıxıb süzün. Marinadın içinə xırda doğranmış çuğundur da qoymaq olar.
Marinad üçün olan ərzaqları qarışdırıb ocağın üstünə qoyun, qaynara düşəndə götürün.
Sarımsaq dişlərini təmizləyib qaynar suda 2-3 dəqiqə saxlayın, sonra çıxarıb soyuq suda soyudun. Bankalara yığıb üstünə qaynar marinad tökün.
Bankaları 5 dəqiqə sterilizə edin, bağlayın.
Nuş olsun!
Etiketlər: dəqiqə, qaynar, xırda, Marinad, üstünə, təmizləyib, saxlayın, dişlərini, götürün, qoyun, qaynara, düşəndə, sonra, Sarımsaq, soyuq, Bankaları, sterilizə, bağlayın, olsun, tökün