• Bütöv sarımsaq turşusu resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 24252

Tarix : 14.10.2014, 23:00

Bölmə : Turşular

Mətbəx : Milli mətbəx

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
1 l suya:

50 q iri duz
25 q şəkər tozu
qara dənəvər istiot
reyhan yarpaqları

sirkə (birbaşa bankalara tökülür, 750 ml-lik bankaya 1 x.q. 9%-li sirkə)
sarımsaq

Hazırlanması:
Sarımsaqları soyuq suda isladın. Sonra bir neçə dəfə yuyun (suyu təmiz olanadək). Banka və qapaqlarını sterilizə edin. Duzlu suyu hazırlayın, ocağın üstünə qoyun, qaynara düşəndə götürün, 80 dərəcəyədək soyudun.
Steril bankalara sarımsağı yığın. Üzərinə qaynar su töküb ağzına qapaq qoyun, 5-10 dəqiqə saxlayın. Sonra suyunu süzüb, əvəzinə isti duzlu su tökün. Sirkə də əlavə edib bankanın qapağını bağlayın. Üstünü isti adyalla bürüyüb tam soyuyanadək saxlayın, sonra isə daha soyuq yerdə saxlayın.
Bütöv sarımsaq turşusu resepti

Bütöv sarımsaq turşusu resepti


Nuş olsun!


Etiketlər: saxlayın, sirkə, soyuq, Sonra, qoyun, bankalara, yığın, suyunu, süzüb, sarımsağı, əvəzinə, Üzərinə, dəqiqə, töküb, duzlu, ağzına, qapaq, qaynar, Sirkə, soyuyanadək
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN