• Qırmızı çuğundur turşusu resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 20 759

Tarix : 7-01-2016, 20:00

Bölmə : Turşular

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
5-6 ədət çuğundur,
1 çay stəkanı sirkə,
1 silmə şirniyyat qaşığı duz,
2 şirniyyat qaşığı şəkər,
2 diş əzilmiş sarımsaq,

Hazırlanması:
Çuğundurların kök hıssələrini və saplarını kəsdikdən sonra qabıqlarıyla birlikdə yuyun.
Buxar qazanına qoyub üzərini örtəcək qədər su əlavə edib bişirin. (20 dəqiqəyə yaxın.)
Biştiyini, bıçaq batıraraq yoxlaya bilərsiniz.
Çuğundurları qazandan alıb , əlinizi yandırmayacaq şəkildə eynı zamanda da çox soyutmadan ilıdın.
Daha sonra barmaqlarınızla ovalayaraq qabıqlarını soyun.
1sm. qalınlığında dilimləyərək təkrar içində qaynatdığınız suya qoyun.
Bu su içərisinə 1 çay stəkanı sirkə, duz, şəkər və sarımsağı əlavə edin.
Bu şəkildə soyudub soyuducuya yerləşdirin.
1 gecə saxladıqdan sonra ertəsi gün servis edə bilərsiniz.

Nuş olsun!
Etiketlər: sonra, əlavə, qaşığı, şəkildə, sirkə, şəkər, şirniyyat, stəkanı, bilərsiniz, ilıdın, barmaqlarınızla, ovalayaraq, qabıqlarını, soyutmadan, zamanda, yandırmayacaq, soyun, əlinizi, qazandan, Çuğundurları
BİZİ İZLƏYİN