• Yağlı turşu resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 15 009

Tarix : 13-04-2016, 15:00

Bölmə : Turşular

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
1 kg.incə qabıqlı acı bibər,
1 sustəkanı günəbaxan yağı,
1 su stəkanı sirkə,
1 su stəkanı su,
10-12 dənə sarımsaq,
5-6 dənə cəfəri,
1 yemək qaşığı duz,

Hazırlanması:
Yağ, sirkə, su və duzu geniş bir qazanda qaynadın.
Yuyularaq sap və toxumları təmizlənən bibərləri hissə-hissə qaynayan qarışığa atın. Ara-sıra maşa ilə bibərlərin üstlərindən basdırarak içlərinə qədər arışığın təsir etməsinə çalışın.
Bibərlərin rəngləri yaşıldan sarıya dönənə qədər qaynadaraq bir qaba alın.
Bütün bibərlərə eynı işləmi tətbiq etdikdən sonra üzərinə arıtlanmış cəfəri səpin.
Hələ qaynamaqda olan (və suyu azalmış olan) qarışığın içərisinə halğa- halğa doğranmış sarımsaqları atın və 2-3 dəqiqə daha qaynadıb suyu ilə bərabər bibərlərin üzərinə tökərək soyumaya qoyun.

Nuş olsun!
Etiketlər: cəfəri, sirkə, hissə, bibərlərin, halğa, üzərinə, stəkanı, qədər, tətbiq, işləmi, etdikdən, sonra, arıtlanmış, tursu, bibərlərə, Bütün, yaşıldan, rəngləri, sarıya, dönənə
BİZİ İZLƏYİN