• Yağlı turşu resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 7161

Tarix : 13.04.2016, 15:00

Bölmə : Turşular

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
1 kg.incə qabıqlı acı bibər,
1 sustəkanı günəbaxan yağı,
1 su stəkanı sirkə,
1 su stəkanı su,
10-12 dənə sarımsaq,
5-6 dənə cəfəri,
1 yemək qaşığı duz,

Hazırlanması:
Yağ, sirkə, su və duzu geniş bir qazanda qaynadın.
Yuyularaq sap və toxumları təmizlənən bibərləri hissə-hissə qaynayan qarışığa atın. Ara-sıra maşa ilə bibərlərin üstlərindən basdırarak içlərinə qədər arışığın təsir etməsinə çalışın.
Bibərlərin rəngləri yaşıldan sarıya dönənə qədər qaynadaraq bir qaba alın.
Bütün bibərlərə eynı işləmi tətbiq etdikdən sonra üzərinə arıtlanmış cəfəri səpin.
Hələ qaynamaqda olan (və suyu azalmış olan) qarışığın içərisinə halğa- halğa doğranmış sarımsaqları atın və 2-3 dəqiqə daha qaynadıb suyu ilə bərabər bibərlərin üzərinə tökərək soyumaya qoyun.

Nuş olsun!

Etiketlər: cəfəri, sirkə, hissə, bibərlərin, halğa, üzərinə, stəkanı, qədər, tətbiq, işləmi, etdikdən, sonra, arıtlanmış, tursu, bibərlərə, Bütün, yaşıldan, rəngləri, sarıya, dönənə
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
Offline
arzum-aysum
qış üçündür bu resept?
16 sentyabr 2015 19:41
1
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica