• Qırmızı kələm turşusu resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 33 621

Tarix : 23-09-2015, 10:00

Bölmə : Turşular

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
1 dənə qırmızı kələm,
2 yemək qaşığı qaya duzu,
1 şirniyyat qaşığı limon duzu,
Üzüm sirkəsi,

Hazırlanması:
Kələmləri lent şəklində doğrayın.
Sonra 1 yemək qaşığı qaya duzu ilə bərabər 5 dəqiqə ərzində ovun.
Bu zaman kələmin rəngi
açılacaqdır və yumşalmaya başlayacaqır.
10 dəqiqə qədər daha gözləyərək tamamən yumşalmasına çalışın.
Ardından da bir bankaya doldurmağa başlayın.
Sonrasında da 1 çay stəkanı sirkə, 1 çay stəkanı su olmaqla banka dolana qədər doldurun.
Sonra 1 qaşıq qaya duzu və 1 şirniyyat qaşığı da limon duzu əlavə edərək qapağı möhkəm bağlayın.
Sərin bir yerdə 4 – 5 gün tirşumağa qoyun. Bankanın ağzını açdıqdan sonra turşunu mütləq soyuducuya qoyun.
Soyuducuya qoyduqda uzun zaman istifadə etmək mümkün ola bilər.
Ayrıca yalnız suyunu salatlara da əlavə edərək salatlarınıza ləzzət verə bilərsiniz.

Nuş olsun!
Etiketlər: qaşığı, şirniyyat, limon, zaman, Sonra, dəqiqə, qoyun, yemək, kələm, qədər, əlavə, edərək, stəkanı, Bankanın, ağzını, möhkəm, qapağı, qaşıq, sonra
BİZİ İZLƏYİN