• Çuğundursuz kələm turşusu resepti - FOTO RESEPT

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 24883

Tarix : 30.09.2015, 10:00

Bölmə : Turşular, Foto reseptlər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox




Tərkibi:
2 kg bərk ağ kələm
500 qr kök
2-3 əd. alma
5-7 əd. dəfnə yarpağı
1-2 əd. qırmızı acı bibər
1 ç/q şüyüd toxumu
50 qr (2 x/q) iri duz

Hazırlanması:
1. Ərzaqlar hazırlanır: kələm üst yarpağından təmizlənir və dörd yerə kəsilir; kök yuyulub təmizlənir.

2. Enli ləyənin və ya qazanın dibinə kələm yarpaqları, dəfnə yarpaqları acı bibər və şüyüd toxumları qoyulur.

3. Kök iri sürtkəcdən keçirilir.

4. Kələm xırda-xırda doğranılır.

5. Doğranmış kələmə kök qatılır, duz, şüyüd toxumları əlavə edilib azacıq əzərək qarışdırılır.

6. Köklə qarışdırılmış kələmi hissə-hissə digər boşqaba əlavə edib yüngülcə əzmək.

7. Alınan məhlulun ortasına dəfnə yarpağı, bibər və yarı bölünmüş almalar əlavə edilir.

8. Ləyəni tam olaraq kələmlə doldurub üzərinə dəfnə yarpağı, bibər və şüyüd toxumları əlavə edilir.

9. Kələmin üzərinə təmiz, enli boşqab qoyulur, onunda üzərinə yük. Bir müddətdən sonra kələmin şirəsi ayrılacaq və bir sutkadan sonra isə qıcqırma prosesi başlayaraq turşunun üzərinə köpüklər çıxacaq. Qazları çıxarmaq üçün kələmi daimi deşmək lazım gələcək (yaxşı olarki taxta çubuqla). Və 3 gündən sonra turşu hazır olacaq.

10. Kələm bankalara doldurulub soyuq yerdə saxlanmalıdır.

11. Turşu kələmi süfrəyə verərkən ona xırda doğranmış soğan və bitki yağı əlavə etmək olar.

Çuğundursuz kələm turşusu resepti - FOTO RESEPT

Çuğundursuz kələm turşusu resepti - FOTO RESEPT

Çuğundursuz kələm turşusu resepti - FOTO RESEPT

Çuğundursuz kələm turşusu resepti - FOTO RESEPT

Çuğundursuz kələm turşusu resepti - FOTO RESEPT

Çuğundursuz kələm turşusu resepti - FOTO RESEPT

Çuğundursuz kələm turşusu resepti - FOTO RESEPT

Çuğundursuz kələm turşusu resepti - FOTO RESEPT

Çuğundursuz kələm turşusu resepti - FOTO RESEPT

Çuğundursuz kələm turşusu resepti - FOTO RESEPT

Çuğundursuz kələm turşusu resepti - FOTO RESEPT


Nuş olsun!

Etiketlər: əlavə, şüyüd, üzərinə, dəfnə, bibər, toxumları, kələmi, kələm, yarpağı, sonra, xırda, hissə, təmizlənir, qoyulur, yarpaqları, edilir, Kələm, çıxarmaq, köpüklər, Qazları
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
Offline
Zeynebim♡
Qaynanada bu gun hazirlayacaq
4 oktyabr 2015 13:37
2
Offline
Hesenova
xoslamiram bele salat
30 sentyabr 2015 13:47
1
HAMIYA NUS OLSUN!
BİZİ İZLƏYİN