• Badımcanla doldurulmuş bibər turşusu resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 8059

Tarix : 17.04.2016, 23:00

Bölmə : Turşular

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
5 orta boy bolqar bibəri
2 orta boy badımcan
1 dəstə şüyüd
1 dəstə cəfəri
2 baş sarımsaq
3 ədəd ağ dənəvər istiot
1 dəfnə yarpağı
qovurmaq üçün bitki yağı

marinad:
125 ml su
50 q şəkər tozu
0,5 x.q. duz
25 ml 9%-li sirkə
(bu ərzaq 1 l-lik banka üçündür)

Hazırlanması:
Bolqar bibərini yuyun, toxumlarını çıxarın.
Qaynayan suya salıb 5 dəqiqə bişirin, sonra çıxarıb bir qaba yığın.
Badımcanları təmizləyib 0,5 sm qalınlıqda uzunasına dilimlərə doğrayın.
Tavada bitki yağını qızdırıb badımcanların hər iki üzünü qızardın. Azca duz vurun.
Göyərtini xırda doğrayın, sarımsağı əzin, ikisini yaxşıca qarışdırın.
Badımcan dilimlərinin üzərinə göyərti-sarımsaq qarışığı səpib rulet kimi bükün.
Sonra bu ruletləri bibərlərin içinə doldurun.
Təmiz bankanın dibinə dəfnə yarpağı və dənəvər istiot qoyun.
Bibərləri içinə yığın.
Marinad: Suyu şəkər tozu və duzla qaynadın, sirkə əlavə edin. Marinadı bankadakı bibərlərin üzərinə tökün, bankanı 40 dəqiqə (1-litrlik) sterilizə edin. Qapağını bağlayıb soyuq yerdə saxlayın.

Nuş olsun!

Etiketlər: içinə, yarpağı, dəfnə, bitki, bibərlərin, sirkə, şəkər, doğrayın, istiot, yığın, dəqiqə, dənəvər, dəstə, sarımsaq, üzərinə, ruletləri, Sonra, Təmiz, doldurun, qarışığından
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
Offline
leyli
evde hazirlayirlar buna oxsar bir wey
2 aprel 2016 11:34
2
cok guzelim bee
Offline
arzum-aysum
nyam dadli olar məncə, ümumiyyətlə turşu delisiyem
21 noyabr 2015 19:57
1
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica