• Kələm turşusu resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 20 494

Tarix : 27-06-2016, 10:00

Bölmə : Turşular

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : 60-120

Nəfər sayı : 4-6


Tərkibi:
ağ kələm
sarımsaq
acı bibər
cəfəri
dəfnə yarpağı
dilimlənmiş limon və bir miqdar noxud

Hazırlanması:
Turşu üçün kiçik, möhkəm ağ kələmlərdən istifadə edin.
Kələmlərin üst yarpaqları təmizləndikdən sonra ən az dördə bölün və ya çox iri olaraq doğrayın.
Bir neçə yerindən bıçaq soxularaq deşin.
Turşu qabına yerləşdirərkən sarımsaq, acı bibər, cəfəri, dəfnə yarpağı, dilimlənmiş limon və bir miqdar noxud əlavə edilə bilərsiniz.
Bunların miqdarı, turşunu yeyəcək insana görə dəyişir.
Üzərinə kələmləri basdıracaq, turşu qabı % 6 duzlu su ilə doldurulur.
Kələmlərdənki şəkər miqdarı kafi olduğundan, şəkər əlavəsi lazım deyil.
Turşunun hazır olub olmaması, dad və qoxu dakı dəyişməylə birlikdə, ağ rəngin sarı- ağa dönməsi, kələm yapraklanının qırılma xüsusiyyətini itirərək aydın olar.
Kələm turşusunun duz nisbəti, digər turşulardakındən az olduğu üçün, çox saxlanılmadan yeyilməlidir.
Kələm turşusu yuxarıda izah edilən şəkildə edilsə də, evlərdə belə də qurula bilər :
Kələm, daha əvvəl digər tərəvəzlərlə bir yerə qoyular.
Bu şəkildə turşunun hazır olması təmin edildiyi kimi, köhnə turşunun suyu da əlavə etmək olar.
İstifadədə turşu şirəsinin üzərində ağ olmamalıdır.

Nuş olsun!
Etiketlər: Turşu, Kələm, əlavə, noxud, limon, miqdar, miqdarı, hazır, turşunun, şəkildə, digər, dilimlənmiş, şəkər, turşu, sarımsaq, yarpağı, bibər, kələm, dəfnə, cəfəri
BİZİ İZLƏYİN