• Bibər turşusu resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 19890

Tarix : 6.07.2016, 14:00

Bölmə : Turşular

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 4-6


Tərkibi:
bibər
duz
sarımsaq

Hazırlanması:
Turşu üçün incə, uzun acı və ya şirin bibərlər istifadə edin.
Turşu olduqdan sonra istənilən sarı rəngi əldə edə bilmək üçün, təzə halda ikən rəngi tünd yaşıl bibərləri seçin.
Ən yaxşısı yaşıl-sarı rəngdə olan bibərləri seçin.
Əzik və çürük olanları çıxarın.
Turşunun hazırlanması və qatqı maddələri, xiyar turşusunda olduğu kimidir.
Yalnız bibər turşusunun duz miqdarı bir az daha az olmalıdır.
Tərəzi ilə ediləcəksə. nəticədə duz nisbəti % 4 olacaq şəkildə hesaplanmalıdır; əvvəldən hazır bibər istifadə ediləcəksə, bibərin duz nisbəti % 7-8 olmalıdır.
Bibər turşusunun təzə olması onun dad və qoxusunda olan dəyişmə və yaşıl rəngin tam sarıya dönməsi ilə aydın olar bilər.
Bibər turşusu sadə olaraq hazırlanıb xiyar və pomidorla birlikdə, qarışıq olaraq da hazırlana bilər.

Nuş olsun!

Etiketlər: yaşıl, bibər, bibərləri, bilər, xiyar, Bibər, rəngi, seçin, olaraq, Turşu, nisbəti, ediləcəksə, istifadə, olmalıdır, turşusunun, bibərin, olması, hazır, əvvəldən, şəkildə
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica