• Çubuq turşusu resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 7808

Tarix : 6.07.2016, 11:00

Bölmə : Turşular

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 4-6


Tərkibi:
3,5-4 kilo turşuluk xiyar (kiçik)
balona yada bidona sığacağı qədər su
duz
2 xörək qaşığı şəkər
10-15 diş sarımsaq
2 su stəkanı sirkə
dəfnə yarpağı yada şüyüd

Hazırlanması:
Təzə, sərt quruluşlu olan kiçik və eyni qalınlıqdakı xiyarları istifadə edin.
xiyarları və ara ara sarımsaqları balona yerləşdirin.
Fərqli bir ləzzət və dad verməsi üçün dəfnə yarpağı və / və ya şüyüdü ən üstə qoyun.
ayrı bir qabda turşu suyu hazırlanır. Hər bir litr üçün 5 xörək qaşığı duz. Su xiyarların üzərini örtənə qədər doldurulur
balonun ağzını möhkəmcə bağlayın.
Dəzgah üzərində ya da düz bir zəmin üzərində 2 gün gözlədin ki suyu azalsa, ki azalacaq: üzərinə bir az daha su əlavə edin.
Turşunu, yetişməsi üçün 18 ~ 20 ° C temperaturda 4-6 həftə gözlədin.
Turşu olduqdan sonra daha sərin yerdə saxlayın. Turşunun üzərində ağ, qalın bir pərdə halında maya təbəqəsi meydana gəlsə, bunu təmizləyin.

Nuş olsun!

Etiketlər: üzərində, xörək, qaşığı, dəfnə, xiyarları, yarpağı, qədər, gözlədin, balona, kiçik, yetişməsi, Turşunu, temperaturda, bağlayın, həftə, əlavə, Dəzgah, azalsa, azalacaq, üzərinə
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica