Tərkibi:təzə lobya
duz
sarımsaq
Hazırlanması:Lobyaların baş və uc qisimləri bıçaqla kəsilib qaynamaqda olan suya atılıb 2-3 dəqiqə qaynadın.
Sonra soyuq suya qoyaraq soyudun.
Turşu qabına qoyularkən sarımsaq, limon və soğan dilimləri və istəyə görə müxtəlif ədviyyat əlavə edin və üzərinə basdıqdan sonra 6% duzlu su ilə doldurun.
Digər əməliyyatlar badımcan turşusundaki kimi edin.
Lobyalar qaynadılaraq sadə turşusu edildiyi kimi, digər vəsaitlərlə birlikdə, qaynadılmış lobyadan da turşu hazırlanmasında istifadə edilə bilər.
Nuş olsun!
Etiketlər: sarımsaq, turşusundaki, badımcan, Lobyalar, qaynadılaraq, turşusu, əməliyyatlar, Digər, basdıqdan, sonra, duzlu, doldurun, edildiyi, digər, istifadə, edilə, bilər, olsun, hazırlanmasında, turşu