• Badımcan turşusu resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 20 896

Tarix : 9-07-2016, 17:00

Bölmə : Turşular

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 4-6


Tərkibi:
badımcan
yaşıl və qırmızı bibər
sarımsaq
kök
pomidor
cəfəri
kələm
soğan
kərəviz və ya cəfəri sapı

Hazırlanması:
Qısa, incə balaca və tumsuz badımcanlar istifadə edin.
Içlərisini doldurularaq və ya doldurmadan turşuları hazırlaya bilərsiniz.
Doldurmaq hazırlamaq istəyirsinizsə, badımcanların sapları kəsildikdən sonra ortasindan bıçaqla kəsin.
Qaynar suya atılaraq 2-3 dəqiqə qaynadın.
Qaynatmaqla badımcanları yumuşaldın və soyuq su içində soyun.
Üzərlərinə bir ağırlıq qoyularaq acı suyun çıxması üçün bir gün gözləyin.
İçlik üçün; yaşıl və qırmızı bibər, sarımsaq, kök, pomidor, cəfəri, kələm və soğandan istifadə edin.
Bu ərzaqları doğrayaraq, yaxşıca qarışdırın.
Badımcanların içini bu qarışıq ilə dolduraraq, kərəviz və ya cəfəri sapı və ya ip ilə bağlayaraq diqqətli bir şəkildə turşu qabına yerləşdirin.
Dilimlənmiş limon və bir az şəkər əlavə edin.
Badımcanların üzərinə basbıraraq üzərinə bir ağırlıq qoyub, 5-6% duzlu su ilə doldurun.
Xiyar turşusunun kimi % 10 nisbətində sirkə əlavə edə bilərsiniz.
Digər turşularda olduğu kimi 18 ~ 2O ° C temperaturda saxlayın.
Üzərində maya pərdəsi meydana gələnə qədər saxlayın.

Nuş olsun!
Etiketlər: cəfəri, bilərsiniz, istifadə, Badımcanların, əlavə, saxlayın, üzərinə, kərəviz, ağırlıq, bibər, sarımsaq, qırmızı, pomidor, yaşıl, kələm, qabına, turşu, yerləşdirin, Dilimlənmiş, şəkildə
BİZİ İZLƏYİN