Tərkibi:Balqabaq-1 kq
Baş soğan-1 eded
Sarımsaq-1-2 diş
Kərə yağı-30 qr.
Qaymaq(30%)-200 ml.
Su-1 lt.
Hazırlanması:Balqabağın qabığını soyub,xırda kəsirik.
Baş soğanı xırda kəsib, kərə yağında qızardırıq.Yanına sarimsağı ve balqabağı elavə edib 5-6 deq. qizardiriq. Üstünə su tokub, qaynamasını gözdəyirik. Qaynayan kimi qazın xodunu orta edirik və 20 dəq. bişiririk. Bişəndən sonra blendordan keçırdirik. Qaymağı elavə edib qarışdırırıq. Duz, istiot zovgə görə elavə ede bilərsiz.
Qeyd: Bu şorbaya qizarmış krevetka ve ya bekon elavə ede bilərsiz
Nuş olsun!mənbə:
Günel Bahasun (instagram)
Etiketlər: elavə, xırda, bilərsiz, bişiririk, Bişəndən, sonra, Qaynayan, qazın, edirik, blendordan, xodunu, Qaymağı, qizarmış, krevetka, bekon, şorbaya, zovgə, gözdəyirik, qarışdırırıq, istiot