• Balqabaq şorbası resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 14 230

Tarix : 20-01-2017, 17:00

Bölmə : Şorbalar

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox

Şef / Mənbə : Günel


Tərkibi:
Balqabaq-1 kq
Baş soğan-1 eded
Sarımsaq-1-2 diş
Kərə yağı-30 qr.
Qaymaq(30%)-200 ml.
Su-1 lt.

Hazırlanması:
Balqabağın qabığını soyub,xırda kəsirik.
Baş soğanı xırda kəsib, kərə yağında qızardırıq.Yanına sarimsağı ve balqabağı elavə edib 5-6 deq. qizardiriq. Üstünə su tokub, qaynamasını gözdəyirik. Qaynayan kimi qazın xodunu orta edirik və 20 dəq. bişiririk. Bişəndən sonra blendordan keçırdirik. Qaymağı elavə edib qarışdırırıq. Duz, istiot zovgə görə elavə ede bilərsiz.
Qeyd: Bu şorbaya qizarmış krevetka ve ya bekon elavə ede bilərsiz

Nuş olsun!

mənbə: Günel Bahasun (instagram)
Etiketlər: elavə, xırda, bilərsiz, bişiririk, Bişəndən, sonra, Qaynayan, qazın, edirik, blendordan, xodunu, Qaymağı, qizarmış, krevetka, bekon, şorbaya, zovgə, gözdəyirik, qarışdırırıq, istiot
BİZİ İZLƏYİN