Tərkibi:1,5 kq xiyar
1,5 kq pomidor
0,5 kq bolqar bibəri
0,5 kq yerkökü
0,5 kq baş soğan
2 diş sarımsaq
1 baş kələm
3 budaq şüyüd
3,5 l su
150 q duz
200 q şəkər tozu
500 ml sirkə
3 x.q. bitki yağı
10 ədəd dənəvər qara istiot
6 ədəd mixək
Hazırlanması:Pomidorları yuyub iki bölün.
Xiyarları iki-üç yerə bölün.
Soğanı halqa doğrayın.
Yerkökünü halqa doğrayın.
Kələm yarpaqlarını 2-3 yerə bölün.
Bolqar bibərlərini iri kubiklərə (demək olar ki, bir bibəri uzununa 3-4 yerə bölün).
Sarımsağı təmizləyin.
Bankaları sterilizə edin. Hər bankaya 1 x.q. bitki yağı tökün. Lay-lay tərəvəzləri düzün.
Marinad hazırlayın: su, duz, şəkər tozu, istiot və mixəyi birlikdə qaynadın. Sonda sirkəni əlavə edin.
Qaynar marinadı bankadakı tərəvəzlərin üstünə tökün, bankaları 15 dəqiqə sterilizə edin (qaynadın).
Qapaqlarını bağlayın, otaq temperaturunda tam soyudun, sonra soyuq yerdə saxlayın.
Nuş olsun!
Etiketlər: bölün, istiot, qaynadın, şəkər, doğrayın, halqa, sterilizə, tökün, bibəri, bitki, əlavə, sirkəni, birlikdə, düzün, tərəvəzləri, Marinad, hazırlayın, Qaynar, mixəyi, Sonda