• Acılı pomidor turşusu resepti - FOTO RESEPT

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 42717

Tarix : 23.08.2014, 18:00

Bölmə : Turşular, Foto reseptlər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox




Tərkibi:
çerri pomidoru
acı istiot (çili)
duz
istiot
şüyüd
qıtığotu (xren)
albalı yarpaqları

Hazırlanması:
Acılı pomidor turşusu resepti - FOTO RESEPT


Acı istiotu doğrayın.
Acılı pomidor turşusu resepti - FOTO RESEPT


Üçlitrlik balonları yuyun, hər birinin dibinə göyərti və acı istiot qoyun.
Acılı pomidor turşusu resepti - FOTO RESEPT


1 litrlik marinad: 1 litr suya 1 dolu qaşıq duz töküb qaynadın. 5 ədəd 3-litrlik balon üçün təxminən 6-8 litr marinad gərək olacaq.
Acılı pomidor turşusu resepti - FOTO RESEPT


Pomidorları bankaya sıx-sıx yığın.
Acılı pomidor turşusu resepti - FOTO RESEPT


Üstündən marinad tökün, qıtığotu yarpağı qoyub ağzını qapaqla bağlayın. 5 gün mətbəxdə saxlayın. Sonra isə soyuq yerə qoyun.
Acılı pomidor turşusu resepti - FOTO RESEPT


Bu şoraba 3-4 həftəyə gəlir. Çerrinin yerinə adi pomidor da götürmək olar, ancaq çerri daha dadlıdır və formasını itirmir.

Nuş olsun!

Etiketlər: istiot, marinad, qıtığotu, litrlik, qoyun, çerri, saxlayın, Sonra, mətbəxdə, ağzını, yarpağı, tökün, qoyub, soyuq, qapaqla, bağlayın, həftəyə, dadlıdır, ancaq, formasını
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN