• Pasxa çörəyi (kuliç) resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 5612

Tarix : 27.08.2017, 12:00

Bölmə : Xəmir işləri, Digər reseptlər

Mətbəx : Rus mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
250 ml süd
650 qr un
1 x.q. maya (tam dolu olmayan )
100 qr kərə yağı
1 x.q. duru yağ
100 qr kişmiş
2 ədəd yumurta
vanil
100 qr. şokolad
130 qr şəkər tozu

Hazırlanması:
Əvvəlcə xəmir üçün ilıq süd, maya və 250 qr unu qarışdırıb, 1 saat gözlədirik. Digər tərəfdə kişmişlərin üzərinə su tökürük ki, şişsinlər. Daha sonra yumurta, şəkər tozu və vanili mikserlə 7 dəq. çalırıq. Süd qarışımı, yumurta qarışımı, əridilmiş kərə yağı, kişmiş və qalan unu da qarışdırıb, xəmir yoğururuq. Şokolad və 1 x.q. kərə yağını buxarda əridib, xəmirin üzərinə əlavə edirik və asta qarışdırırıq ki, zebra forması alsın. Hazır olmuş xəmiri 40 dəq. dinləndirdikdən sonra fincanlara yağlı kağız sərib, xəmiri yerləşdiririk. 180℃ isisilmiş sobada 30 dəq. bişiririk.

Nuş olsun!


Etiketlər: kişmişlərin, yumurta, qarışdırıb, sonra, xəmiri, xəmir, qarışımı, üzərinə, kişmiş, şəkər, alsın, Hazır, forması, qarışdırırıq, əlavə, edirik, olmuş, zebra, sobada, kağız, sərib
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN