• Doşablı (bəhməzli) kərpic çörəyi resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 3 407

Tarix : 8-08-2017, 17:00

Bölmə : Xəmir işləri

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
5 st un
1 ç.q. maya
2 x.q. duru yağ
1 x.q. bəhməz (doşab)
0.5 ç.q. duz
2 st su (otaq temperaturunda)

Üzəri üçün:
yumurta sarısı

Hazırlanması:
İlk öncə un, duz və mayanı bir qabda qarışdırırıq. Üzərinə bəhməz, yağ və su əlavə edib, yumşaq xəmir alınanadək yoğururuq. Hazır olmuş xəmiri 1 saat gözlədirik. Çörəyi bişirəcəyimiz qaba xəmiri yerləşdirib, 20 dəq. saxlayırıq. Üzərinə yumurta sarısı çəkib, sobada 180℃-də 20 dəq. bişiririk.

Nuş olsun!
Etiketlər: yumurta, sarısı, Üzərinə, bəhməz, xəmiri, Çörəyi, olmuş, gözlədirik, yerləşdirib, sobada, bişiririk, çəkib, saxlayırıq, Hazır, bişirəcəyimiz, xəmir, mayanı, Üzəri, temperaturunda, doşab
BİZİ İZLƏYİN