• Doşablı (bəhməzli) kərpic çörəyi resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 324

Tarix : 15.11.2018, 12:00

Bölmə : Xəmir işləri

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox

Şef / Mənbə : menim_sufrem




Tərkibi:
5 st un
1 ç.q. maya
2 x.q. duru yağ
1 x.q. bəhməz (doşab)
0.5 ç.q. duz
2 st su (otaq temperaturunda)

Üzəri üçün:
yumurta sarısı

Hazırlanması:
İlk öncə un, duz və mayanı bir qabda qarışdırırıq. Üzərinə bəhməz, yağ və su əlavə edib, yumşaq xəmir alınanadək yoğururuq. Hazır olmuş xəmiri 1 saat gözlədirik. Çörəyi bişirəcəyimiz qaba xəmiri yerləşdirib, 20 dəq. saxlayırıq. Üzərinə yumurta sarısı çəkib, sobada 180℃-də 20 dəq. bişiririk.

Nuş olsun!

Etiketlər: yumurta, sarısı, Üzərinə, bəhməz, xəmiri, Çörəyi, olmuş, gözlədirik, yerləşdirib, sobada, bişiririk, çəkib, saxlayırıq, Hazır, bişirəcəyimiz, xəmir, mayanı, Üzəri, temperaturunda, doşab
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN