• Doşablı (bəhməzli) kərpic çörəyi resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 1875

Tarix : 15.11.2018, 12:00

Bölmə : Xəmir işləri

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox

Şef / Mənbə : menim_sufrem




Tərkibi:
5 st un
1 ç.q. maya
2 x.q. duru yağ
1 x.q. bəhməz (doşab)
0.5 ç.q. duz
2 st su (otaq temperaturunda)

Üzəri üçün:
yumurta sarısı

Hazırlanması:
İlk öncə un, duz və mayanı bir qabda qarışdırırıq. Üzərinə bəhməz, yağ və su əlavə edib, yumşaq xəmir alınanadək yoğururuq. Hazır olmuş xəmiri 1 saat gözlədirik. Çörəyi bişirəcəyimiz qaba xəmiri yerləşdirib, 20 dəq. saxlayırıq. Üzərinə yumurta sarısı çəkib, sobada 180℃-də 20 dəq. bişiririk.

Nuş olsun!
Etiketlər: yumurta, sarısı, Üzərinə, bəhməz, xəmiri, Çörəyi, olmuş, gözlədirik, yerləşdirib, sobada, bişiririk, çəkib, saxlayırıq, Hazır, bişirəcəyimiz, xəmir, mayanı, Üzəri, temperaturunda, doşab
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN