• Qaliley çörəyi resepti - FOTO RESEPT

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 10673

Tarix : 19.09.2014, 23:00

Bölmə : Xəmir işləri, Foto reseptlər

Mətbəx : Dünya mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox




Tərkibi:
500 q un
1,5 ç.q. qəhvəyi şəkər
1 ç.q. quru maya
1,5 st. qoyun qatığı
su
zeytun
fıstıq
qoz
qurudulmuş pomidor

Hazırlanması:
Unu ələyin. Qəhvəyi şəkər, quru maya, qatıq əlavə edib qarışdırın. Lazım gələrsə, su əlavə edin, xəmir yoğurun. Xəmir halına gələndə zeytun, fıstıq, qoz və qurudulmuş pomidor, azca duz əlavə edib təxminən 10 dəqiqə yoğurun.

Sonra xəmirin üstünü dəsmalla örtüb isti yerə qoyun. 45 dəqiqə sonra yenə yoğurub daha 45 dəqiqə saxlayın.

Kömbə forması verib üzərinə zeytun yağı çəkin (xəmir yapışqan olduğundan əlinizi unlaya, yaxud yağlaya bilərsiniz).

Sobanı 230 dərəcədə qızdırın. Aşağı gözünə bir az dərin sini qoyub içinə 1 st su tökün. Çörək olan sinini isə orta gözə qoyun. 20 dəqiqə 230 dərəcədə bişirin, sonra temperaturu 200 dərəcəyə endirib daha 20 dəqiqə bişirin.
Qaliley çörəyi resepti - FOTO RESEPT

Qaliley çörəyi resepti - FOTO RESEPT

Qaliley çörəyi resepti - FOTO RESEPT

Qaliley çörəyi resepti - FOTO RESEPT

Qaliley çörəyi resepti - FOTO RESEPT

Qaliley çörəyi resepti - FOTO RESEPT

Qaliley çörəyi resepti - FOTO RESEPT


Nuş olsun!

Etiketlər: dəqiqə, zeytun, əlavə, qoyun, xəmir, yoğurun, bişirin, dərəcədə, sonra, pomidor, fıstıq, qurudulmuş, şəkər, Aşağı, bilərsiniz, Sobanı, qızdırın, yağlaya, olduğundan, yapışqan
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN