Tərkibi:500 q un
1,5 ç.q. qəhvəyi şəkər
1 ç.q. quru maya
1,5 st. qoyun qatığı
su
zeytun
fıstıq
qoz
qurudulmuş pomidor
Hazırlanması:Unu ələyin. Qəhvəyi şəkər, quru maya, qatıq əlavə edib qarışdırın. Lazım gələrsə, su əlavə edin, xəmir yoğurun. Xəmir halına gələndə zeytun, fıstıq, qoz və qurudulmuş pomidor, azca duz əlavə edib təxminən 10 dəqiqə yoğurun.
Sonra xəmirin üstünü dəsmalla örtüb isti yerə qoyun. 45 dəqiqə sonra yenə yoğurub daha 45 dəqiqə saxlayın.
Kömbə forması verib üzərinə zeytun yağı çəkin (xəmir yapışqan olduğundan əlinizi unlaya, yaxud yağlaya bilərsiniz).
Sobanı 230 dərəcədə qızdırın. Aşağı gözünə bir az dərin sini qoyub içinə 1 st su tökün. Çörək olan sinini isə orta gözə qoyun. 20 dəqiqə 230 dərəcədə bişirin, sonra temperaturu 200 dərəcəyə endirib daha 20 dəqiqə bişirin.
Nuş olsun!
Etiketlər: dəqiqə, zeytun, əlavə, qoyun, xəmir, yoğurun, bişirin, dərəcədə, sonra, pomidor, fıstıq, qurudulmuş, şəkər, Aşağı, bilərsiniz, Sobanı, qızdırın, yağlaya, olduğundan, yapışqan