• Ballı qaymaqlı gözləmə resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 2412

Tarix : 20.01.2020, 12:00

Bölmə : Xəmir işləri

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
Paxlava xəmirindən yuxa.
Süd qaymağı,
Pudra şəkəri,
Kərə yağı,
Bal

Hazırlanması:
Un, yumurta, süd ( ya da qatıq ), duru yağ və bir çimdik duz ilə bir paxlava xəmiri yoğurun.
Əgər börəklik xəmir hazırlayacaqsınız duzunu daha az tutaraq hazırladığınızı da istifadə edə bilərsiniz.
Kənarda dinləndirdiyiniz yuxaları qoz böyüklüyündə kündələrə ayırın.
Oxlov yardımıyla incə açın.
Bu incəlik bişmə açısından önəmlidir.
Yuxanıza süd qaymağından qoyub barmaqlarınızla yaydırın.
Qaymaqlı yuxanızın üzərinə pudra şəkəri yaxud toz şəkər gəzdirib zərf şəklində qapadın.
Tavanıza bir parça kərə yağı alıp qızdırın və gözləmənizi altlı üstlü qızardın.
Arzuya görə kəsərək yaxud dürüm halında saryıb servis tabağınıza alın.
Üzərinə bal və bir parça daha pudra şəkəri səpib ilıq olaraq tükədin.

Nuş olsun!


Etiketlər: şəkəri, pudra, parça, yaxud, Tavanıza, şəkər, gəzdirib, şəklində, qapadın, üzərinə, barmaqlarınızla, qoyub, yaydırın, Qaymaqlı, yuxanızın, qızdırın, altlı, tabağınıza, servis, Üzərinə
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN