Tərkibi:
Xəmir üçün: 200 q un
0,5 ç.q. duz
2 x.q. bitki yağı
100 ml isti su
0,5 ç.q. sarıkök
istiot
İç üçün:5 kartof
2 x.q. kokos yonqarı
2 x.q. günəbaxan tumu və ya küncüt
0,5 dəstə cəfəri
1 ç.q. şəkər tozu
1 ç.q. karri
0,5 ç.q. keşniş toxumu
2 x.q. bitki yağı
duz
qara və qırmızı istiot
Hazırlanması:Kartofu təmizləyin, duzlu suda hazır olanadək bişirin. Suyunu süzün, kartofu əzin. 2 x.q. bitki yağı, kokos yonqarı, küncüt toxumu (və ya günəbaxan tumu), xırda doğranmış cəfəri, şəkər tozu, keşniş toxumu, karri, duz, qırmızı və qara istiot vurub qarışdırın.
Unu duz, istiot və sarıköklə qarışdırın. Ortasında çala açın, bitki yağı və isti su əlavə edib elastik xəmir yoğurun.
15-20 dəqiqə saxlayın, sonra 3 mm qalınlıqda yayın.
Üstünə kartoflu içi bərabər qaydada yayın.
Rulet kimi bükün, qıraqlarını bərkidin.
Ruletləri 1 sm qalınlıqda yayın.
Bunları bitki yağında hər iki üzünü 3-4 dəqiqə olmaqla, qızarıncayadək bişirin.
Nuş olsun!
Etiketlər: bitki, istiot, toxumu, yayın, keşniş, karri, qarışdırın, şəkər, bişirin, qırmızı, cəfəri, kokos, dəqiqə, günəbaxan, yonqarı, küncüt, qalınlıqda, bərabər, qaydada, kartoflu