• Xaş-xaşlı və cevizli çörək resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 13477

Tarix : 28.02.2016, 16:00

Bölmə : Xəmir işləri

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
2-3 x.q. xaş-xaş əzməsi
1 st. bitki yağı
1 st. qoz ləpəsi
1 kq çörək xəmiri

Hazırlanması:
Sobanı 130 dərəcəyədək qızdırın.

Xaş-xaş əzməsini 1 st. bitki yağı ilə qarışdırın. Bu əzmə ayrıca satılır. Ancaq evdə də hazırlamaq olar: xaş-xaşı teflon tavada yağsız qovurun, sonra isə mətbəx robotunda yağı çıxana qədər üyüdün.

Xəmiri dörd yerə bölün.

Çörək taxtasının üstünə azca bitki yağı tökün. Xəmiri üzərinə qoyun, əlinizlə 5 mm qalınlığına gələnədək dördbucaqlı şəkildə yayın.

Üzərinə xaş-xaşlı qarışıq çəkin, qoz ləpəsi səpin.

Uzun tərəfindən başlayaraq rulet kimi bükün.

İki barmaq enində kəsin və dikinə dərin siniyə qıraqlardan başlayaraq düzün.

Sini tam dolandan sonra qalan xaş-xaşlı qarışığı əlinizlə üzərinə çəkin (qalmayıbsa, əlavə hazırlaya bilərsiniz).

130 dərəcə qızdırılmış sobada 10-15 dəqiqə saxlayın. Şişəcək. Sonra temperaturu 180 dərəcəyə qaldırın və üzəri qızaranadək bişirin.

Nuş olsun!


Etiketlər: bitki, üzərinə, Xəmiri, əlinizlə, başlayaraq, xaşlı, çəkin, sonra, ləpəsi, dikinə, kəsin, qızaranadək, dərin, enində, qıraqlardan, siniyə, üzəri, bişirin, səpin, olsun
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Offline
melek5
yeqinkiki dadli olar
6 oktyabr 2014 10:23
1
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN