• Kruassan resepti - FOTO RESEPT

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 15924

Tarix : 15.10.2014, 23:00

Bölmə : Xəmir işləri, Foto reseptlər

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
Arası üçün:

350 q kərə yağı (ən az 82%-li)

Xəmir üçün:
500 q soyudulmuş un
200 ml soyudulmuş süd
2 q qabartma tozu
40 q yaş maya (yaxud 13 q quru maya)
30 q şəkər pudrası
30 q bitki yağı
8 q duz (1 dolu ç.q.)
2 orta ölçülü yumurta (hərəsi 50 q )

Əlavə:
yaymaq üçün un
1 yumurtanın sarısı və 1 x.q. süd (üstünə)

Vacib məqamlar:

1. Yağlı xəmir hazırlayarkən yağın miqdarı unun miqdarına, yaxud onun üçdə birinə bərabər ola bilər.
2. Bütün ərzaqlar yaxşıca soyudulmalıdır (optimal temperatur - 4 dərəcə).
3. Un bərk buğdadan olmalıdır (17% qlütenin zülallı və ya 32% kleykovinalı).
4. Yaxşı olar ki, yaş mayadan istifadə edəsiniz.
5. Xəmir və kərə yağı eyni konsistensiyalı olmalıdır (yayarkən).
6. Xəmiri ancaq bir istiqamətdə yaymaq yaxşıdır.
7. Hər dəfə yaymazdan əvvəl arasına yağ çəkilmiş xəmir təxminən 4-6 dərəcəyədək soyudulmalıdr. Əgər soyuducunun temperaturu 10 dərəcədən aşağı düşmürsə, o zaman xəmiri 15 dəqiqə dondurucuda, 15 dəqiqə də soyuducuda saxlayın.
8. Xəmirin qatlarının çox olmasını istəyirsinizsə, onu hər dəfə üçə qatlayıb soyutmaqla ən azı 6 dəfə yaymaq lazımdır.
9. Yağlı xəmiri soyuq otaqda (15 dərəcə temperaturlu) hazırlamaq daha yaxşıdır.
10. Ən vacib məqam - səbrli olun!

Hazırlanması:
Əvvəlcə yağı hazırlayın. Onu soyuducudan çıxarıb üstünə un səpilmiş qida plyonkasının üstünə qoyun, bunun üstünə də un səpin, qida plyonkası ilə örtün.
Kruassan resepti - FOTO RESEPT


Bunu döyərək 100x125 mm ölçüdə düzbucaqlı şəklində yayın. Soyuducuda ən azı yarım saat saxlayın.
Kruassan resepti - FOTO RESEPT


Xəmir yoğurmaq üçün əvvəlcə mayanı süddə əridin. Unun içinə qabartma tozu səpib ələyin, yumurta, şəkər pudrası, yağ, duz, mayalı süd əlavə edib xəmir yoğurun. Bütün bu prosesə (yoğurmağa) cəmi 2-3 dəqiqə sərf etmək lazımdır.
Kruassan resepti - FOTO RESEPT


Kruassan resepti - FOTO RESEPT

Kruassan resepti - FOTO RESEPT


Xəmirdən 200x125 mm böyüklükdə düzbucaqlı yayın. Qida plyonkasına büküb 30 dəqiqə dondurucuda saxlayın (yaxud əgər 4-6 dərəcə soyudursa, soyuducuda saxlayın).
Kruassan resepti - FOTO RESEPT


Sonra yağı və xəmiri soyuducudan çıxarın. Yağı xəmirin yarısının üstünə qoyun. Yağın qıraq tərəflərini azca basdalayıb əzin. Xəmirin o biri yarısını üstünə çəkin, kənarlarını birləşdirin (əgər yağ çox bərkdirsə, azca oxlovla əzin).
Kruassan resepti - FOTO RESEPT

Kruassan resepti - FOTO RESEPT

Kruassan resepti - FOTO RESEPT

Kruassan resepti - FOTO RESEPT


Sonra yavaşca basaraq, xəmirin ortasından başlayaraq ehmallıca yayın (irəli-geriyə, ancaq bir istiqamətdə). Ən azı 1 sm qalınlıqda yayın. Yayarkən həm taxtanın, həm xəmirin üstünə az-az un səpin.
Kruassan resepti - FOTO RESEPT

Kruassan resepti - FOTO RESEPT


Salfet kimi üç qatlayın, qida plyonkasına büküb dondurucuda 15 dəqiqə saxlayın, sonra isə daha 15 dəqiqəliyə soyuducuya qoyun.
Kruassan resepti - FOTO RESEPT


Yayıb, qatlayıb soyutmaq prosesini daha 6 dəfə təkrarlayın. 6-cı dəfədən sonra xəmiri soyuducuda ən azı 30 dəqiqə (daha yaxşısı isə bir gecə) saxlayın.
Kruassan resepti - FOTO RESEPT

Kruassan resepti - FOTO RESEPT

Kruassan resepti - FOTO RESEPT


Vacib məqam: hər dəfə xəmiri soyuducudan götürəndə onu əvvəlcə hansı istiqamətdə yaymışdınızsa, sonrakı dəfə ona perpendikulyar istiqamətdə yayın.

Nəhayət, kruassanları hazırlayarkən: xəmiri 3-5 mm qalınlıqda yayın. 10x10x20 sm tərəfləri olan üçbucaqlara kəsin.
Kruassan resepti - FOTO RESEPT


Üçbucağın oturacağının ortasını çərtin. Sonra üçbucağı rulet kimi bükün. Çiy kruassanları 26-28 dərəcədə 30 dəqiqə saxlayın. Onlar şişənədək sobanı 190-200 dərəcə qızdırın.
Kruassan resepti - FOTO RESEPT

Kruassan resepti - FOTO RESEPT

Kruassan resepti - FOTO RESEPT


Bunları siniyə düzün. Perqamentin üstünə qoya, yaxud sininin içinə un səpə bilərsiniz. Bir azacıq da su səpin (əlinizi isladıb siniyə çırtladın).
Kruassan resepti - FOTO RESEPT

Kruassan resepti - FOTO RESEPT


Süd və yumurtanın sarısını çalın, kruassanların üstünə çəkin. 190-200 dərəcə qızdırılmış sobada 20-25 dəqiqə bişirin.
Kruassan resepti - FOTO RESEPT

Kruassan resepti - FOTO RESEPT


Nuş olsun!

Etiketlər: üstünə, dəqiqə, saxlayın, yayın, xəmiri, dərəcə, yaxud, istiqamətdə, xəmir, xəmirin, soyuducudan, soyuducuda, səpin, qoyun, dondurucuda, Sonra, Xəmir, yaymaq, düzbucaqlı, sonra
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica