• Fəsəli resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 32743

Tarix : 15.11.2014, 11:00

Bölmə : Xəmir işləri

Mətbəx : Milli mətbəx

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox




Tərkibi:
Xəmir üçün:

3 st. un
1,5 st. su
20 q yaş maya
2 x.q. şəkər tozu
duz

İç üçün:
100 q kərə yağı
darçın, hil, zəncəfil - hərəsindən 1/4 ç.q.
vanil
2 x.q. şəkər pudrası

Hazırlanması:
İlıq suda şəkər tozu, duz və mayanı əridin. Un əlavə edib xəmir yoğurun. Üzərini dəsmalla örtüb isti yerə qoyun, 1,5-2 saat gəlməsini gözləyin.

İç üçün yağı ədviyyatlarla çalın, bir neçə damcı suda vanili həll edib buraya qatın.

Xəmiri 100 qramlıq kündələrə bölün. 0,5 sm qalınlıqda yayın. Yuxaları ədviyyatlı yağla yağlayın, 5-6 lavaşı üst-üstə yığıb dördkünc kəsin. Hər dördbucaqlını rulet kimi bükün, sonra onu şaquli tutaraq üstündən basıb, diametri 10-15, qalınlığı 1,5-2 sm olanadək yastılayın.

Yağsız tavada bişirin. Süfrəyə verərkən üzərinə şəkər pudrası səpin.

Nuş olsun!

Etiketlər: şəkər, pudrası, dördbucaqlını, kəsin, rulet, bükün, şaquli, sonra, dördkünc, yığıb, yağla, ədviyyatlı, yağlayın, lavaşı, tutaraq, Yuxaları, basıb, Süfrəyə, bişirin, verərkən
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN