Tərkibi:Un - 500-550 qr
Süd - 250 qr
Şəkər - 80-100 qr
Yumurta - 1
Duz - 1 çimdik
Kərə yağı - 60 qr
Vanil - 1 paket
Maya - 9 qram
Hazırlanması:1) Maya və şəkər tozunu (1 x.q.) 100 ml. il;q süddə həll edin. 10-15 dəq. kənara qoyun;
2) Un, duz, qalan südü (qalan şəkər tozunu süddə tam həll edin), yumurta, kərə yağı əlavə edin və xəmir yoğurun;
3) Dərin qaba qoyun, üstünü streç kağızı ilə örtün, 1 saatlıq isti yerə qoyun;
4) Hazır xəmiri bir az övkələyin, 15 kündəyə bölün. Formanı yağlayın (35x25 sm.), bulkaları düzün, 30 dəq. mayalanma üçün kənara qoyun. Üzərini çay dəsmalı ilə örtün;
5) Bulkaların üzərinə yumurta sarısı çəkin, 180 dərəcə qızdırılmış sobada 25-30 dəq. bişirin.
Nuş olsun!
Etiketlər: qoyun, süddə, tozunu, kənara, şəkər, qalan, yumurta, örtün, Yumurta, sarısı, bulkaları, mayalanma, düzün, 35x25, Formanı, yağlayın, Üzərini, Bulkaların, qızdırılmış, SOBAda