Tərkibi:un - 200 g (1,5 stəkan)
soyuq kərə yağı - 100 g
şəkər pudrası (xırdalanmış şəkər tozu) - 50 g (ancaq şirin piroqlar üçün)
bir çimdik duz
buzlu su (təxminən yarım stəkan)
Hazırlanması:Kərə yağı çox soyuq olmalıdır. Yağı bir qədər doğrayın ki, çox iri olmasın. Bıçaqlı kombayn varsa, sudan savayı bütün ərzaqları orada doğramaq lazımdır. Kombayn yoxdursa, yağı bıçaqlarla doğrayıb unun içinə qarışdıra bilərsiz.
Sonra buzlu suyu qaşıq dolusu ilə əlavə etməyə başlayın. Xəmir bitişənə qədər əlavə edin. Xəmiri tez yoğurun, streç və ya dəsmal ilə bürüyüb 30 dəqiqəyə soyuducuya qoyun.
Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, stəkan, buzlu, qədər, soyuq, şəkər, qaşıq, Sonra, dolusu, bilərsiz, qarışdıra, bıçaqlarla, doğrayıb, içinə, etməyə, başlayın, streç, dəsmal, bürüyüb, dəqiqəyə