• Zeytunlu çörək resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 16 067

Tarix : 19-08-2014, 07:00

Bölmə : Xəmir işləri

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
50 q yaş maya
1 ç.q. şəkər tozu
2 x.q. bitki yağı
2 st. ilıq su
1 kq un
4 ç.q. duz
1 st. xırdalanmış zeytun

Hazırlanması:
İlıq su, maya, şəkər tozu, bitki yağı, un, duz və zeytunu iri bir qabda yoğurun. Üzərinə nəm dəsmal çəkib 15-20 dəqiqə saxlayın. Sonra xəmiri iki yerə bölün. Yağlanmiş iki siniyə qoyun. 200 dərəcə qızdırılmış sobada təxminən 1 saat bişirin.

Dilimləyib süfrəyə isti-isti, yaxud da soyuq halda verə bilərsiniz.

Nuş olsun!
Etiketlər: şəkər, bitki, qızdırılmış, sobada, təxminən, dərəcə, Yağlanmiş, siniyə, qoyun, bişirin, süfrəyə, bilərsiniz, olsun, halda, soyuq, bölün, yaxud, Dilimləyib, Sonra, xırdalanmış
BİZİ İZLƏYİN