Tərkibi:Xəmir üçün:
3yumurta
150gr əridilmiş kərə yağı
200gr gatıg (1stakan)
600gr un (4-4,5stakan)
1çay gaşığı gabartma tozu
1cimdik duz
İçlik üçün:
300gr (3stakan) govrulmuş goz ləpəsi
300gr şəkər tozu
vanilin və 0,5ç.g. darçın
üstünə sürmək üçün 1yumurta sarısı.
Hazırlanması:1. Dərin bir gab içinə yumurta,yağ və gatığı töküb,gaşıxla garışdırın.Bura əvvəl 3stakan un,duz və gabartma tozu əlavə edib,garışdırın.Sonra az-az yerdə galan unu əlavə edərək,yumuşag,ələ yapışmayan və elastik xəmir yoğurun.
2.İçlik üçün ət maşınından keçirilmiş goz ləpəsinə şəkər,vanil və arzuya görə darçın əlavə edib garışdırın.
3. Xəmiri 2 kündəyə bölün. Kündələri nazik yayın, goz səpin və geniş tərəfindən başlayarag bükün. Üstünə yumurta sarısı çəkin və 160t isidilmiş sobada üstü gızaranadək bişirin.
*bu tərifin hazırlanmasının ətraflı rəsimlərinə baxmag istəsəniz,profilimdəki linkdən bloguma keçib baxa bilərsiz.
Nuş olsun!
Etiketlər: garışdırın, əlavə, 3stakan, 300gr, şəkər, darçın, sarısı, yumurta, gabartma, İçlik, kündəyə, geniş, tərəfindən, başlayarag, arzuya, Xəmiri, bölün, ləpəsinə, vanil, bükün