• Kartoflu börək resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 32 513

Tarix : 31-05-2014, 15:04

Bölmə : Quru yeməklər / Börəklər

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 2-4


Tərkibi:
1 çay stəkanı maye yağ
1 ədəd yumurta sarısı
1 kibrit qutusu böyüklüyündə holland pendiri
1 çay qaşığı qara bibər
1 çay qaşığı kəklik
1 ədəd yumurta ağı
1 çay stəkanı süd
2 çay qaşığı duz
2 çay qaşığı pulbibər
3 ədəd yuxa
4-5 ədəd kartof

Hazırlanması:
Kartofları qaynadıb qabıqlarını soyun. Holland pendiri və kartofları kiçik kublar halında doğrayıb geniş bir qaba əlavə edin. Duz, qara bibər, pulbibər və kəkik əlavə edib qarışdırın. Yuxaları 6 bərabər üçbucaq şəklində kəsin. Yumru kənarlarına kartoflu qarışıqdan yerləşdirin. Qalın bir şəklində sarıyın
Uc qisimləri alta gələcək şəkildə, içi yağlanılmış istiliyə dayanıqlı şüşə nimçəyə düzüb üzərlərinə yumurta sarısı sürtün. Əvvəldən isidilmiş 180 C-dəki sobada qızarana qədər bişirin. İsti və ya ilıq olaraq servis edin.

Nuş olsun!
Etiketlər: qaşığı, yumurta, stəkanı, pulbibər, əlavə, pendiri, bibər, sarısı, şəklində, istiliyə, gələcək, şəkildə, qisimləri, yağlanılmış, sarıyın, qarışıqdan, dayanıqlı, Qalın, kartoflu, yerləşdirin
BİZİ İZLƏYİN