Tərkibi:200 ml isti süd
1 paket təzə maya və ya hazır maya
Bir barmağın əskik olmadığı üçün 1 stəkan yağ
1 yumurta
1,5 xörək qaşığı şəkər
1 çay qaşığı duz
Aldığınız qədər un
1 xörək qaşığı kərə yağı
Daxili xərc üçün:200 qram ağ pendir
(İstəsəniz cəfəri də istifadə edə bilərsiniz)
Üzəri üçün:2 yumurta sarısı
Hazırlanması:Süd, şəkər və mayanı yaxşıca qarışdıraq.
Kərə yağı istisna olmaqla bütün maddələri əlavə edək. Yaxşı yoğuraq. Yoğurduqdan sonra 1 xörək qaşığı kərə yağı əlavə edib yenidən yoğuraq.
1 saat acımağa buraxaq.
Gəlin onu mayalanmış xəmirimizdən portağal ölçüsündə ayıraq. Hazırladığımız xərci içinə qoyub istədiyimiz forma verək.
Üzərinə yumurta sarısı qoyub 180 dərəcə qızdırılmış sobada bişirin.
Nuş olsun!
Etiketlər: qaşığı, yumurta, xörək, qoyub, yoğuraq, sarısı, əlavə, şəkər, buraxaq, acımağa, portağal, yenidən, xəmirimizdən, mayalanmış, Yoğurduqdan, sonra, Gəlin, ölçüsündə, içinə, qızdırılmış