• Südlü sini börəyi resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 3 794

Tarix : 16-04-2019, 12:00

Bölmə : Duzlu xəmir işləri / Börəklər

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
6-7 ədəd təzə yuxa,
1stəkan qatıq,
2 stəkan süd,
3 yumurtanın sarısı,
500 q yağlı pendir,
1,5 çay stəkanı duru yağ,
Arzuya görə doğranmış cəfəri,
duz ,
Bir az soda.

Hazırlanması:
Börəyi fırında bişirəcəksinizsə fırın sinisini yağlayın.
Əgər börəyi ocaq üzərində hazırlayacaqsınızsa azca yağsız bir tavadan istifadə edə bilərsiniz.
Tavanın dibini yenə də bir miqdar duru yağ ilə yağlayın.
Süt, 2 yumurtanın sarısı, duru yağın 1 çay stəkanı qədər olan hissəsini , bir az duz,soda bir yerdə dərin bir qabda çırpın.
Bir başqa qabda pendir və doğranmış cəfərini qarışdırın.
İlk qat yuxanı bişirmə qabınızın kənarına çıxacaq şəkildə yerləşdirin.
Qat arasına hazırladığınız qarışıqdan və bir səpmə süpürgəsi ilə südlü qarışımdan səpin.
Diğər yuxaları da eyni qaydada hazırlayın.
Ancaq qatlar qabın kənarına çıxmamalıdır .
Yuxalar böyekdürsə bir az büzün yuxaları.
Qat aralarına südlü xərci vurmaq yerinə yuxaları 2-3 hissələrə ayıraraq südə batırıb da qoya bilərsiniz.
Hər qat arasına pendirli xərcr və südlü sosdan səpin.
Son qatı döşədikdən sonra bişirmə qabınızın ətrafından çıxan yuxanı son qaın üzərinə örtün.
Əlinizlə azca basdırın ki qatlar yapışqan halda ola bilsinlər.
Bir kənarda qalan bir yumurtanı, qatığı və yarım çay stəkanı duru yağı çırpıb, börəyinizin üzərinə yayın. yaydırarak sürün.
Əgər börəyinizi ocaqda hazırlayacaqsınızsa üst hissəsinə sos vurmayın.
Çünki tərs düz edəcəksiniz.
Börəyinizi fırında bişirirsinizsə altı üstü nar kimi pişənə qədər orta temperaturda fırında bişirin.
Bir bez örtüyünə almazdan əvvəl üzərinə su səpələyib dinceldin.
Soyuduqdan sonra dilimləyib servis edin.

Nuş olsun!
Etiketlər: südlü, fırında, yuxaları, stəkanı, üzərinə, sonra, yuxanı, qədər, bilərsiniz, bişirmə, kənarına, səpin, qatlar, hazırlayacaqsınızsa, arasına, qabınızın, qabda, pendir, doğranmış, sarısı
BİZİ İZLƏYİN