Tərkibi:qatıq
un
göy soğan
kəsmik
2 yumurta
boranı
baş soğan
Hazırlanması:Qatıq, un, bir yumurta, azca qabartma tozu, duz, şəkər tozundan yumşaq xəmir yoğurun. (Çox gəlməyə qoymayın).
Kəsmiyi 1 yumurta, doğranmış göy soğanla qarışdırıb düzlayın – bu, birinci içdir.
Baş soğanı xırda doğrayın. Yağda qızardın, xırda doğranmış boranı əlavə edin, duz, istiot vurub yumşalınca bişirin – bu, ikinci içdir.
Xırda kündələri yayıb içinə kəsmikli, yaxud da boranılı iç qoyun. Kənarlarını üzərinə qatlayıb sonra yastılayın. Sonra alınan qutabları o üz-bu üz yağsız tavada qızardın. Hazır qutabları kərə yağıyla yağlayıb bir neçəsini üst-üstə yığın. Sonra onları bıçaqla dörd yerə bölün (iri tort dilimi kimi).
Nuş olsun!
Etiketlər: yumurta, Sonra, içdir, xırda, qızardın, doğranmış, qutabları, boranı, soğan, üzərinə, Kənarlarını, qatlayıb, dilimi, olsun, qoyun, içinə, yayıb, kəsmikli, yaxud, boranılı